Elektronik sigaranın yaygın hale gelmesiyle, insanların elektronik sigarayı hayatlarında bir yere koymuşlardır. Bununla beraber yeni alışkanlıklarda oluşmuştur. Elektronik sigara kullanıcıları kendi likitlerini yaparak elektronik sigaralarını kendileri hazırlayabilir hale gelmiştir. Bununla beraber evde premium likit yapılır mı? Soruları da artmıştır. Premium likitler, elektronik sigaraların daha eğlenceli tüketilmesini sağlarlar. Dolayısıyla evde premium likit yapılamaz. Hazırlanan likit evyap likittir.


Evde Likit Yapımı İçin Hangi Malzemeler Gerekir?


Evde likit hazırlanabilmesi için birtakım malzemelerin kullanılması gerekir.

Bu malzemeler şu şekildedir;

  • PG - VG
  • Nikotin
  • Aroma
  • Karıştırma kabı
  • Şırınga
  • Likit şisesi
  • Eldiven şeklinde malzemeler sayeinde evde likit hazırlayabilmek mümkündür.

Evde likit hazırlama denemeleri başlarda başarıya ulaşmış olmasa da, sonradan oldukça iyi bir biçimde yapılabilir. Bu malzemeleri kullanarak likit hazırlamak isteyenler damak zevklerine müsait mamüller çıkartabilir sadece premium kalitede hiç olmaz. Bu nedenlerden ötürü çoğunlukla evde likit yapımına rastlanabilir. Elektronik sigara ilk çıkmış olduğu zamanlarda böyle bir şey laf mevzusu değilken, şu anda bu daha rastlanabilen bir konum olmuştur.

Evde Likit Yapımında Hangi Hatalar Yapılır?


Evde premium likit yapılır mı? sorularıyla yola çıkanlar kendileri tecrübe etmek için bile olsa likit hazırlayabilirler. Bu durumda da ortaya oldukça sık meydana getirilen birtakım yanlışlar çıkar.


Evde likit yapımında en sık rastlanan hatalardan bazıları şunlardır;

  • Hatalı aromalar seçmek
  • Damak tadını tespit edememek
  • Reçete kullanmadan meydana getirmeye çalışmak
  • Demleme sürelerine uymamak
  • Yanlış demleme şekilleri icra etmek şeklinde durumlar, likit yapımında en sık meydana getirilen hatalardandır.
  • Likit hazırlarken temel detayları bilmediği için bu hatalara oldukça sık düşerler. Bunu aşmaları için bir müddet kendilerini bu mevzuda geliştirmelidirler.

Likitin Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılır? Dolum sıvıları elektronik sigaralar için en mühim konulardandır. Bu mevzuya dikkat etmemek ortaya fena ve kalitesiz mamüllerin çıkmasına niçin olur. Kullanılan likitlerin hepsi, kaliteli yahut özgün değildir. Bir likitin düzmece bulunduğunun anlaşılabilmesi için, sahteliği yayınlayan durumların bilinmesi gerekir. Sahte likitlerin kutuları bile kalitesiz bir görünümdedir. Ayrıca kutular plastik şekildedir. Şişelerin üstünde bandroller yer almaz. Şişe üstünde mg seviyesinin sayıları da bulunmaz. Bunun yanı sıra site üstünde son kullanma zamanı de yer almaz. Şişelerin içindeki sıvılar daha akışkandırlar. Kaliteli firmaların şişeleri hep aynı boyutlardadır.


Likitlerin Karıştırma Hangi Yöntemlerle Yapılır?


Evde yahut firmalarda hazırlanan likitler, belli karıştırma yöntemlerine gore hazırlanırlar. Likit karıştırmaktaki aslolan gaye lezzeti değiştirebilmektir. Doğru bir yöntemle hareket edildiğinde başarıya ulaşmış sonuçlar elde edilebilir. Manyetik likit karıştırıcı ve mikser benzeri araçlar ile karıştırma gibi karıştırma şekilleri vardır. Premium ve handcrafted mamüller karışımlar ustalaşmış biçimde yapılır. Bu nedenle evde meydana getirilen likit hiç Premium Likit sınıfında olamaz.

Evde Likit Yapmanın Avantajları


Evde likit yapmak birazcık zahmetli bir iş olsa da, elektronik sigara kullanıcılarına birtakım avantaj ve dezavantajları vardır. Evde likit yapmanın avantajlarının başlangıcında ekonomik olması gelir. Sigara devamlı zam gelen ürünlerdendir. Bunun yerine elektronik sigara daha müsait fiyatlıdır. Elektronik sigara ve likitlerin fiyatlarında oldukça fazla artış yaşanmaz. Evde likit yapanlar kendi nbase in özelliklerini kendileri belirleyebilir. İstedikleri seviyeyi kendileri oluşturabilirler. Nbase oranları da evde hazırlanan likitlerde kişiye gore belirlenebilir ve ona gore satınalınabilir. Elektronik sigaralarda da düşük nebze de de olsa nikotin vardır. Evde hazırlayanlar kendi nikotin seviyelerini de hazırlayabilirler. Bu şeklinde avantajları vardır. Gerekli malzemeler hazırlandıktan sonrasında evde likit hazırlanabilir.

Likitlerde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Likitlerin beklenen talebi karşılayabilmesi için hazırlanma aşamalarına dikkat edilmesi gerekir. Gerekli bütün malzemeler hazırlandığı vakit likitler hazırlanmaya başlanabilir. Hazırladığınız likitinizde değişik aromalar deneyerek kendi aradığınız aromayı bulabilirsiniz. Fakat nikotin miktarında dikkat edilmesi gerektiği şeklinde, aroma miktarında da iyi bir dengeleme gerekir. Bileşenlerin hepsini karışım kabına koyduktan sonrasında, likit yapımında son adımları yerine getirmeniz gerekir. Bunlar da yapıldıktan sonrasında dolum aşamasına geçebilirsiniz. Böylece elektronik sigaralarınızı kullanacağınızda hazır likitlerinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. Memnun kalmadığınız likitleri sonrasında değişik aroma ve nikotinle hazırlama şansı da bulabilirsiniz. Likit yapımında başarıya ulaşmış olabilmek için, başlangıç aşamasından sonuna kadar malzemeleri eksiksiz kullanmalısınız.

Likitlerin Aromaları Nasıl Ayarlanmalıdır?

Likitler, insanların sigara bağımlılıklarından kurtulabilmesi aşamasında mühim bir konumdadırlar. Bu nedenle hazırlanan likitlerin aroma formülleri de iyi yapılmalıdır. Herkesin damak zevki aynı değildir. Bazıları likitlerinde oldukça meyvemsi tatlar tercih ederken, bazıları sigara muadili likit tercih eder. Bu nedenle hazırlamaları da buna müsait olarak yapılmalıdır. Dünya çapında da yaygın kullanması olan elektronik sigaraların hazırlıklarında likit önemlidir. Ürünlerin içinde değişik kimyasallar vardır. Kimyasallar insan sağlığına zarar vermezler. Hazırlanan likitlerin aroma hazırlığı, elektronik sigara içimini de eğlenceli hale getirir. Sigara likit arayışı olanlar tercihlerini ne olursa olsun premium likitten yana yapmalıdırlar. Bu sayede elektronik sigaradan beklentilerini karşılayabilirler. Zaman içinde sigarayı asla aramayacak seviyeye gelip bırakabilirler.

Kaliteli Likit Nasıl Olmalıdır?

Kaliteli likitler, markalarından, görümlerinden, içim durumlarında anlaşılabilirler. Fakat nitelik durumları insandan insana değişim gösterebilir. Likitler düzgüsel ve premium olarak ayrılırlar. Premium likitlerin tutarları normale gore daha pahalıdır. Fakat bir çok da içerken kıvanç sağlar. Elektronik sigara kullanıcıların çoğunluğu düzgüsel likitleri tercih etse de, çoğu zaman premium likit daha kaliteli bir tercihtir. Amaç sigaranın zararlarından kurtulmaksa, bunun için premium likitler kullanılmalıdır. Premium liktilerin aroma lezzetleri ve yüksek buharları kaliteli olduğu gösterir. Piyasada düzmece olarak üretilen premium likitlerde mevcuttur.